Idrett Ballsport

11 Ballsport-44.jpg

Idrett Ballsport

Glede, fellesskap og mestring

Fikk du aldri nok aktivitet og idrett på skolen? Gjør deg klar for et år med idrettsglede, utfoldelse og utfordringer. Noen ganger innbitt innsats og silende svette. Andre ganger tette dueller og sitrende spenning. Noen ganger seier, andre ganger tap, men likevel alltid litt jubel, latter, trivsel og glade smil.

Det sportslige fokuset er på ballsport og allsidighet, men målet er at du skal få utvikle deg som person og utøver, og oppleve aktivitetsglede, fellesskap og mestring. Gjennom året vil du også få litt erfaring som instruktør, arrangør, funksjonær og dommer.

Idrettsglede med Padel!

Allsidighet

Aktivitetsformen vil variere mellom lek, trening, spill, konkurranser/kamper og turneringer. Du vil få prøve en lang rekke forskjellige idretter gjennom året, og du vil få prøve deg på friluftsliv. Det er mye fantastisk natur i områdene rundt skolen. Du vil få muligheten til alt fra å gå Romsdalseggen til å terpe på tekniske detaljer i en gymsal. I umiddelbar nærhet til skolen har vi idrettshall, beachvolleyballbaner, 18-hulls discgolfbane og fotballbane med natur-gress. På selve skolen har vi gode treningsrom for styrke og kondisjon i tillegg til en god gymsal hvor man kan utfolde seg med forskjellige ballidretter.

Vi bruker noe tid på grunntrening i - kondisjon og styrke. Når vi skal holde på mye med fysisk aktivitet er det viktig at vi har en god base å bygge på. Generell og variert fysisk trening vil være med på å minke sannsynligheten for skader gjennom et langt år med mye aktivitet.

Bygge laget

For å bygge “laget” i klassen drar vi på turer for å få felles opplevelser og knytte bånd oss i mellom. Selv om vi har gode fasiliteter på og rundt skolen drar vi noen ganger på overnattingsturer for å få et miljøskifte, eller for å få muligheter vi ikke har på skolen. Gjennom året skal du bidra til å skape et miljø hvor det er lett å prøve nye ting og hvor vi heier hverandre frem uansett hvilket nivå man er på innen de forskjellige idrettene vi prøver oss på.

Idrett Ballsport på sosiale medier

Her kan du følge med på hvilke idretter vi lærer og få et lite innblikk i livet på linja fra uke til uke. Kanskje ser det ut som noe for deg!

Lagånd, idrettsglede og spikeball!

Kort og godt

Du vil lære

Volleyball

Sandvolleyball

Padel og tennis

Basistrening

Badminton

Innebandy

Fotball

Du får oppleve

Ishockey

Curlig

Basketball

Paintball

Disc golf

Squash

Golf

Eivind om Idrett Ballsport

Eivind har vært elev på Idrett Ballsport tidligere og forteller deg litt om hva du vil lære, det du vil oppleve og hva du kan glede deg til. Bli inspirert til et aktivt år på Idrett Ballsport!

Lærer

Lars Andreas Lillebø

Lars Andreas er utdannet adjunkt og har en bachelorgrad i idrett og friluftsliv fra Høgskolen i Volda. Han er glad i all type aktivitet, men særlig ski, surfing og ballsport. Gjennom entusiasme, hygge, mestring, humor og den gode samtalen vil han gi deg et utfordrende og uforglemmelig år med mye aktivitet, der du utvikler deg mye.

Utstyr du trenger

Treningstøy

Gode innesko

Løpesko

Sovepose og liggeunderlag

Turtøy

Studieturer

På Nordvestlandet folkehøgskole kan du velge studietur! I November har hele skolen reiseperiode hvor man velger det opplegget man finner mest interessant. Dette er en unik mulighet til å bli enda bedre kjent med flere av elevene på skolen og lære mer om deg selv og verden vi lever i.

Bali - Lombok
Vi pakker bagen og reiser til Bali og Lombok! Der skal vi blant annet få oppleve jungel, vulkan, rafting og surfing. Bli bedre kjent med Indonesisk kultur og besøk humanitært arbeid. Hver kveld spiser vi middag sammen og har kveldssamling.

Treningsleir Gran Canaria
I løpet av treningsleiren vil du få prøve padel, beachvolley, bølgesurf, tennis, frisbee ultimate, sykkeltur og svømming. I tillegg til en del ballaktivitet vi det være en del økter med basistrening, styrke og kondisjon, i idylliske omgivelser. Hver kveld har vi felles kveldssamling med sosialt og hygge.

Norge - en rundreise
På denne reisen besøker vi en del viktige historiske steder og du vil få et innblikk i norsk kultur og natur. Vi besøker blant annet Nidarosdomen i Trondheim og Stiklestad Nasjonale Kultursenter hvor man får et godt innblikk i viking- og middelalderkultur. Videre går turen sørover til Ålesund. Vi skal også på hyttetur og gjøre spennende aktiviteter underveis.

Fjordruta
Bli med på en fantastisk hytte-til-hytte-tur i fjellene på øyene mellom Kristiansund og Surnadal. Like ved storhavet får du oppleve storslått natur, bli bedre på kart og kompass, bekledning og turmat. På denne turen vil du lære mye om og av å oppholde seg i naturen.

Kenya - Rwanda
I november reiser vi til Kenya og Rwanda. Her skal vi se fantastisk natur, besøke mange betydningsfulle steder og lære en hel del om oss selv! Før vi reiser jobber vi med nord/sør-problematikk og vi skal lære om hvordan Rwandas forsoningsprosess har kommet til.

Les mer om studieturene våre på studietursiden!

Linjeuker

Tre ganger i løpet av året legges det til rette for at vi får litt flere dager på rad med linjefag enn normalt. Da tar vi gjerne en overnattingstur og pakker dagene med spennende idretter, trening og sosiale stunder med klassen!

September
Den første linjeuka vi har, reiser vi til Ålesund. På turen dit skal vi besøke en eller flere spektakulære discgolfbaner hvor det har vært turneringer på den europeiske pro-touren. Vi skal ha en solid tennisøkt med kompetent instruktør og vi skal teste ut buldring. På ettermiddagene skal vi ha en økt med grunntrening før vi på kveldene hygger oss med noe av mer sosial karakter.

November
Vi anbefaler deg som er elev på Idrett Ballsport å bli med på studieturen “Treningsleir Gran Canaria”. Der skal vi spille beachvolleyball, padel, tennis, frisbee ultimate, prøve surfing og dra på sykkeltur. I tillegg har vi noen kortere grunntreningsøkter gjennom treningsleiren.

Februar
Den andre linjeuka drar vi på en liten rundtur. Vi skal spille fotball i kunstgresshall og spille innebandy med vant og keeper. I løpet av truen besøker vi også Trondheim hvor vi skal ha klassemesterskap i GO-cart innendørs og besøke en trampolinepark hvor man virkelig kan få testet koordinasjonsevnen sin. I Trondheim får du også mulighet til å bruke litt tid i sentrum for å se deg rundt.

April 
Den tredje linjeuka begynner vi å nærme oss slutten på skoleåret. Vi skal bruke tid på beachvolleyball og fotball. Du vil også få teste paintball og golf. Vi skal også denne uka bort fra skolen en natt eller to for å få tilbragt så mye tid med klassen som mulig før skoleåret er over.

Skiuka på Oppdal

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær. Her blir det mye skiglede, lek og hyttekos!
Vi har med oss dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i alpint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt.

Pris

Få oversikt over kostnadene. Du kan få 137 900 kr i støtte fra lånekassen for skoleåret 24/25.
Støttesummen vil bli oppdatert for skoleåret 25/26 så snart disse tallene foreligger.

Grunnkostnad

135 000 kr

Innmeldingspenger

Kost/losji (standard)

Linjekostnad

Fellesutgifter/fellesturer

Valgfri studietur

Fjordruta

inkludert

Treningsleir
Gran Canaria

17 000 kr

Kenya - Rwanda

29 000 kr

Norge - en rundreise

3 000 kr

Bali - Lombok

29 000 kr

Annet

  • Dobbeltrom høy standard (m/bad) koster 7000 kr per år, enkeltrom (u/bad) 9000 kr per år.

  • De fleste valgfag er gratis. Noen valgfag koster ekstra, sjekk valgfagsiden.

  • Personlig utstyr som ski, staver, sekk, turklær osv. må du sørge for selv, noe kan leies på skolen.

  • Pass, reiseforsikring og vaksiner nødvendig ved utenlandsreiser er ikke inkludert.

  • Spesialkost ved allergier og annet. 300 kr til 1000 kr per mnd.

  • Noen opplevelsesuker er gratis og noen koster ekstra, sjekk valgfagsiden.

Bygd for bevegelse