Mat og måltider

God mat!

På Nordvestlandet folkehøgskole får du servert alle måltider hver dag. Matsal og kjøkken ligger i hovedbygget. Nytt storkjøkken stod ferdig august 2013, og matsalen er et staselig rom med fantastisk utsikt over fjorden - kanskje Norges fineste utsikt fra en matsal? Kjøkkenpersonalet serverer god og variert kost, og til middag er det alt fra lokal tradisjonsmat til nyere retter inspirert fra utlandet. Mye av maten er hjemmebakt, som knekkebrød og sjokoladekake. Det serveres frukt hver dag og søndager bys det på dessert til søndagsmiddagen.

Elever som smiler, prater og koser seg med god mat i matsalen

Eksempel på meny:

Frokost:

Brød med godt utvalg av forskjellig pålegg, havregrynsgrøt og kornblandinger, frukt og grønt, melk og juice.

Lunch:

Mandager og onsdager serveres det felles varm lunch klokka 11.30. Da samles alle elever og ansatte til et felles måltid i matsalen. Tirsdag, torsdag og fredag smører man matpakke ved frokosten.

Middag:

Variert norsk husmannskost. Kjøtt, kylling og fisk varieres med tilbehør som salat, grønsaker, pasta, ris og potet. Vi har gjerne en dag med vegetarmeny og vi utnytter rester godt for å redusere matsvinn.

Kveldsmat:

Brød med godt utvalg av forskjellig pålegg, kornblandinger, grønt og melk.


Lørdag er det risengrynsgrøt eller suppe til lunch 14.00 og taco, pizza eller lignende til middag om kvelden.

Søndag serverer vi alltid dessert etter middag og om kvelden er det kos med kaker og kaffe/te.

Diett , allergier, intoleranse, vegetarmat:

Vi ønsker å imøtekomme ulike behov og tilpasser mat for ulike allergier og intoleranser. Cøliakidiett vil koste ekstra. For diett som vegetar, vegansk og laktosefri vil det ikke tilløpe ekstra kostnader.

Har du andre diettbehov kan det komme ekstrakostnader, ta kontakt med skolen om du har spørsmål vedrørende dette. Skolen må få beskjed før du kommer slik at vi har mat til deg når du kommer.

Bygd for bevegelse